fredag 1 januari 2010

Chokladfondant

Vi gjorde en riktigt god och enkel efterrätt igår. Jag hittade receptet på ica.se och bytte bara ut vetemjölet mot potatismjöl.

Recept:

75 g smör
2 msk strösocker
1 ägg
2 äggulor
80 g choklad med hög kakaohalt
2 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa strösockret och smöret poröst (jag lyckades smälta smöret när jag skulle mjuka upp det lite och det blev bra ändå). Vispa i ägget och äggulorna ett i taget. Smält chokladen och rör i den. Vänd till sist ner potatismjölet. Smörj portionsformar och fördela smeten i dem. Grädda sedan i ugn i 6-7 minuter. De skall fortfarande vara rinniga i mitten när man tar ut dem.

Enligt receptet skall det bli 4 portioner. Det blir nog ganska små portioner då men de är väldigt mäktiga så efter en middag kan det räcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar